Defragmentering – Info om Diskdefragmentering

Måske har du hørt om Windows systemværktøjet Diskdefragmentering, men ved det hvornår det bør benyttes, og ikke mindst hvornår du IKKE bør benytte det?

Hvad er Diskdefragmentering?

En diskdefragmentering rydder op og organiserer data på din harddisk.
En sådan oprydning kunne tidligere optimere hastigheden af din computer mærkbart, men på nyere mekaniske harddiske vil forskellen være minimal. Har du en moderne solid-state harddisk (SSD), så er situationen en anden, men mere om det senere.

Bør jeg udføre en diskdefragmentering?

Om du manuelt skal igangsætte en diskdefragmentering via Windows Systemværktøjer afhænger helt af hvilken version af Windows du har på din PC.

Vælg din Windows version her:

WINDOWS XP:
Du kan med fordel køre en diskdefragmentering hver måned.
Du finder Windows Diskdefragmentering under:
Start > Programmer > Tilbehør > Systemværktøjer > Diskdefragmentering
WINDOWS VISTA, 7, 8:
Windows sørger selv at køre en diskdefragmentering flere gange om måneden.
JEG HAR EN COMPUTER MED SSD HARDDISK:
Du må IKKE køre en diskdefragmentering på en SSD!!! Det kan direkte skade og gøre din computer langsommere, da du belaster den unødvendigt. Pga harddiskens konstruktion/teknik er diskdefragmentering ikke aktuelt. Flere producenter af SSD’er fraråder også netop diskdefragmentering i deres manualer.

Hvis du på din Windows XP PC løbende har udført defragmentering, så vil der i øvrigt være større sandsynlighed for at kunne genskabe data, hvis harddisken skulle få et nedbrud. En lille bonus udover den hurtigere ydelse…

Relaterede artikler

No related posts found.

4 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *