B&O Aktien og Formuepleje Penta Investeringsforening

D. 10 aug 2012 valgte jeg at købe for knap 10.000,- kr B&O aktier, og dagen efter købte jeg ligeledes for knap 10.000,- kr aktier i Formuepleje Penta Investeringsforeningen.

B&O aktien købte jeg 150 stk af til kurs 62,50 og Formuepleje Penta aktien købte jeg 50 stk af til kurs 189,80. Jeg handlede aktierne gennem online børsmægleren Nordnet.

AFKAST PÅ 25% PÅ UNDER 1 UGE FOR B&O AKTIEN

Et par dage efter jeg havde købt mine Bang og Olufsen aktier kom deres årsregnskab.
Årsregnskabet så ganske fornuftigt ud, hvilket resulterede i at blot 5 dage efter jeg havde købt mine B&O aktier, havde de allerede givet et afkast på hele 25% – dvs fra kurs 62,50 til kurs 78,-
nordnet-bang-olufsen-pentaJeg valgte ikke at sælge mine B&O aktier, selvom mange sikkert ville have gjort det.
Da jeg købte aktierne var det med en langsigtet strategi, og derfor tog jeg mit valg, om ikke at sælge allerede. I skrivende stund er kursen 76,- hvilket svarer til et afkast på godt 21%

I forbindelse med at Bang og Olufsen har store vækstplaner i Østen, så tror jeg at B&O aktien vil stige yderligere indenfor det næste års tid.
BeoPlay seriens succes herhjemme i DK vil formentlig også være med til at kunne give et fornuftigt afkast på lang sigt.

FORMUEPLEJE PENTA – EN SIKKER INVESTERING

Udover mine B&O aktier købte jeg også aktier i Formuepleje Penta Investeringsforeningen. Penta er i øvrigt den af Formueplejes investeringsselskaber med størst risiko, men ikke større end at stadig vil vove at kalde det en forholdsvis sikker investering.

Penta har givet et acceptabelt afkast. På godt en måned har Penta givet et afkast på knap 3 % og hvis blot dette fortsætter er jeg ganske tilfreds.
Jeg købte til kurs 189,80 og i dag er kursen 195,-

nordnet-penta-bang-olufsen

Formuepleje Penta Investeringsforeningen har investeret i Microsoft, Google, Johnson & Johnson, SAP JP Morgan m.fl.

Her til højre ses en depotoversigt fra d. 14 sept 2012, hvilket vil sige godt 1 måned efter jeg købte aktierne. Afkastet er samlet set 2.270,- kr.

OBS: Denne artikel er en opfølgning på “Aktiehandel for begyndere

Relaterede artikler

1 Kommentar

  • Hej Tobias

    Du er ikke den eneste der har købt B&O aktier med hjertet – og tabt på den handel. Selv om B&O i 2015 fik en milliardindsprøjtning ved frasalg af automotivedivsionen, kører virksomheden konstant med underskud.
    Nu venter jeg på at virksomheden bliver solgt, og at jeg på den måde kan få min investering hjem.

    Reply

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *