Aktiehandel for begyndere

AKTIEHANDEL – SÅDAN STARTEDE DET

Forrige uge besluttede jeg mig for at kaste mig ud i aktiehandel. Mine forudsætninger for at få succes med aktiehandel er absolut helt i bund, så mange investeringskyndige økonomer vil sikkert ryste på hovedet af min beslutning.
Jeg er klar over at jeg sagtens kan risikere at miste mine penge, og at jeg langt fra besidder den basale viden om aktiehandel, som jeg nok burde have.

Men til gengæld siger min erfaring mig, at det slet ikke er så farligt at kaste sig hovedløst ud i noget, som man måske ikke umiddelbart burde.
Netop handel med aktier kan efter min bedste overbevisning også være muligt at få succes med, for folk med mine forudsætninger og evner (eller mangel på samme) …så vil tiden vise om jeg har ret i den teori.

STRATEGI FOR AKTIEHANDEL

Jeg satser på held og mavefornemmelse. Analyse af tal og generel interesse i verdensøkonomien overlader jeg til andre.
Jeg er klar over at man bør lave sig en risikoprofil og meget andet forberedelse, men jeg tager det som det kommer.
Dog valgte jeg at gennemgå Nordnets introduktion til investering under Nordnetskolens e-learning, så jeg fik en fornemmelse af, hvordan aktiehandel foregår hos Nordnet.

Mine eneste overvejelser er at jeg formentlig vil investere halvdelen af mine penge i en enkelt virksomhed, og resten i en investeringsforening.
Dette for at sprede risikoen bare en anelse.




INTRODUKTION TIL AKTIEMARKEDET

Det hele startede med at jeg forrige uge talte med direktøren på min arbejdsplads.
Han er efter min mening forholdsvis aktiv inden for aktiehandel, og jeg må indrømme at det er ganske interessant, når han taler om det.

Derfor googlede jeg ‘Aktiehandel for begyndere’ i forrige uge, og læste et par blogindlæg og satte mig ind i, hvordan man i det hele taget handler med aktier.
Hurtigt fandt jeg ud af at det skal foregår gennem en såkaldt aktiemægler, og her fandt jeg så frem til at Nordnet skulle være en fornuftig mægler at benytte.
De tager kun 0,1% eller minimum 29,- kr i kurtage (gebyr for at gennemføre en aktiehandel for dig), og ikke noget abonnement for at fungere som aktiemægler for dig.

OPRETTELSE AF DEPOT OG INDSKUD TIL AKTIEHANDEL HOS BØRSMÆGLER

Samme dag som jeg havde sat mig ind i hvordan der handles med aktier, oprettede jeg så en gratis brugerkonto hos aktiemægleren Nordnet.
Der skulle udfyldes nogle PDF’er, som jeg printede og sendte ind til Nordnet. Et par dage efter modtog jeg brugernavn m.m. i et brev, og kode i et andet brev.

Når du vil handle med aktier skal du have oprettet et depot hos din børsmægler til de penge, som du ønsker at investere.
Dvs du får en konto til indskud hos den mægler du vælger.

Jeg overførte beskedne 20.000,- kr til mit nyoprettede aktiedepot Nordnet via min netbank, og dagen efter kunne jeg allerede gå i gang med at handle aktier.

Med mit brugernavn og min kode loggede jeg på min side på Nordnets website, og så var det ellers bare at komme i gang med at udvælge, hvor pengene skulle lægges.

MIN FØRSTE AKTIEHANDEL

Som før nævnt vil jeg primært handle med hjertet og efter min mavefornemmelse.

Jeg valgte derfor at købe for knap 10.000,- kr Bang og Olufsen aktier – dette har jeg netop gjort i skrivende stund (10 aug 2012).
Jeg har helt nøjagtigt lagt en handel ud på 150 aktier á kr 62,50 = kr 9.375,-




KØB AF BANG OG OLUFSEN AKTIER

Årsagen til at jeg valgt at købe aktier i B&O er at jeg først og fremmeste bare elsker B&Os produkter.
Det i sig selv er måske lige i underkanten som argument for at købe aktier deri – trods alt.

Min beslutning er også baseret på at for få dage siden meldte Bang og Olufsen ud, at de skruer markant op for vækstplaner på det kinesiske marked.
Aktiekapitalen er netop blevet udvidet med 8% grundet at 2 kinesiske partnere har indskudt knap 180 mill kr via aktiekøb.
Derudover ved jeg at B&O snarest har et nyt meget attraktivt produkt på vej, og det burde også kun have en positiv effekt, når dette sker.

Om mine teorier holder stik vil tiden vise, men jeg har en god fornemmelse.

Her kan du læse næste step omkring min erfaring med online aktiehandel:
Hvordan gik det så – se her




2 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *